Pedofiler svar igen.

Pete Nielssen om Svar ang pedofiler.:
@Nicolai:

Ahem... Host... Harkel... Jag hoppas att du vet att det är olagligt att utge sig för att vara advokat (föregivande av ställning som advokat, se BrB 17 kap §15) och mitt alias är inte utbildad jurist.

Nä, för att vara fullständigt allvarlig, så beror det på helt andra saker att jag kan uttrycka mig som jag gör. Dels så hade jag ett hyfsat betyg i Svenska när jag gick ut gymnasiet, har alltid haft lätt att uttrycka mig i skrift, och så lyssnar jag ofta på polisens radio med min scanner. Därav att jag ibland använder GM istället för gärningsman, en av många ovanor man lär sig av att lyssna på lagens långa arm.

Modus operandi (tillvägagångssätt), det beror på att jag läst en massa om sexualitet och sexualbrott, tills ganska nyligen så var jag pedofilhatare. Sedan tog jag mitt förnuft till fånga
(ja, det är i säkert förvar nu :) ).

Och att jag uttryckte mig i paragrafform beror på att jag ville att vad jag sade skulle sjunka in ordentligt, och ett klassiskt knep är att uttrycka sig på ett oväntat sätt.

Men jag kan läsa lagtexter, så jag tror jag har upptäckt missen i lagen om barnpornografi. Ja, en tillräckligt publicitetskåt åklagare skulle nog kunna utnyttja den.

@Sara:

Noterade en miss i den familjära förordningen om upphandling av barnvaktstjänster :P
§4, där skall det stå '1 till 3 §§' i stället för '1 och 2 §§'
Ändringen har trätt i kraft retroaktivt.
11 December, 05:45  
Nicolai de Bauer  om Svar ang pedofiler.:
Så bekräftades till slut mina misstankar. Pete Nielssen - <em>är<em> - jurist! :-P Jag anade oråd redan när du hasplade ur dig 'modus operandi' på Alex blogg, likaså vid akronymen "GM" för 'gärningsmannen'. Men att beskriva sin barnvakt i <em>paragrafer</em> tar ändå priset! :-D Det krävs en lagvrängare för det; sanna mina ord...

Nicolai de Bauer
11 December, 01:10  
Pete Nielssen om Svar ang pedofiler.:
Medicin skulle inte hjälpa. Att lära sig att hantera känslor och impulser skulle nog hjälpa alla sexualbrottslingar, både potentiella sådana och verkliga.

Men vet du vad som händer i dagsläget om samhället får för sig att du är pedofil (om du är det eller inte spelar ingen roll)? Ditt liv är förstört. Skulle du söka hjälp om du visste att det är det mest sannolika resultatet (och ja, det är det verkligen)? Trodde inte det.

Och att du inte vill att dina barn ska tänka på den där förhatliga siffran innan dom är 13, så är det lite av en klassiker. Ingen vill att ens egna barns ska ha en sexualitet.

Men även om det är lockande att berätta mina erfarenheter på området (när jag var barn, OBS), så ska jag låta bli, dels därför att du skulle kräkas på mig, men mest för att du skulle skämmas ögonen ur dig för att kräkts på mig när du hör vilket högt pris jag fick betala, redan som barn.

Låt mig summera med att de flesta experter tycker att man ska börja med den undervisningen mellan 5 och 8 års ålder. Och att den ska skötas av kunniga och fördomsfria personer.

Och statistiken jag citerade är inte absolut, men det är de vanligaste kännetecknen för familjer där sexuella övergrepp pågår. Och det finns troligtvis andra riskfaktorer också, som inte blivit upptäckta ännu.

Och vad gäller min personliga erfarenhet, så tror jag att en stor del av problemet bottnar i felaktiga åsikter (såsom att kvinnor o barn är mindre värda) och kapitalt fel hanterande av impulser och känslor.

Och vad gäller frågan om jag är pedofil, så vet jag faktiskt ärligt talat inte. Men oavsett om jag skulle bli på det klara om att jag var det, så skulle det inte ändra mitt beteende mot barnen till den tjejen jag är grymt förälskad i.

Jag skulle aldrig göra något mot dom, inte ens om de själva ville. Jag älskar dem och deras mamma på tok för mycket för det. Och jag skulle med största sannolikhet följa samma princip för barnvakter som alla andra:

§1 Barnen och vi ska känna personen väl.
§2 Barnen och vi, men främst barnen, ska gilla personen.
§3 Barnvakt skall upprätthålla lagen i landet samt i familjen gällande förordningar, och ej tillägga eller ta bort från dem.
§4 Skulle läget i 1 och 2 §§ ändras, så innebär det omedelbart och permanent avvisande.
§5 Vid uppdagande av brott mot barnen, oavsett art, bör förövaren vara någon helt annanstans, lämpligtvis Kuiperbältet.
§6 Skulle Kuiperbältet ej vara disponibelt, duger polisens förvar.

Skulle en pedofil klara 1 till 3 §§ efter att ha "kommit ut", så skulle jag inte se några problem, men beslutet om barnvakt är inte upp till mig ensamt

SARA SVARAR;´

En pedofil kanske inte alltid rör ett barn, men jag skulle aldrig lita på en pedofil nära ett barn så enkelt är det, och det finns inget jag kan göra åt det.

Sedan att en pedofils liv är försörts, det kan hända alla. Jag vet många som inte är pedofiler och har sitt liv förstört för all framtid, så på det sättet är det inte mer synd om en pedofil än någon annan.


Kommentarer
Postat av: Pete Nielssen

@Sara:



Jag skrev inte att en pedofil får sitt liv förstört om samhället får för sig vad han/hon är, utan vem som helst som samhället får för sig är pedofil, får sitt liv förstört, oavsett om han/hon är

pedofil eller inte.

Det är en viss skillnad, som du ser.



2009-12-12 @ 00:16:26
URL: http://about:blank

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0